Øjeblikke. Sygeplejerskers hverdage – fotograferet af sygeplejersker.

I dag udkom så en bog jeg længe har ventet på, nemlig “Øjeblikke. Sygeplejerskers hverdage – fotograferet af sygeplejersker” hvor jeg er blandt de fotograferende sygeplejersker. Bogen har været 10 måneder under vejs og hvad der for mit vedkommende startede ud med over 600 billeder er blevet kogt ind til 12 billeder som præsenteres i bogen sammen med billeder fra 10 andre sygeplejersker.

Bogen udkom 6/11 2012 og udgives af Dansk Sygeplejeråd, Kreds Midtjylland og Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck. Bogen præsenteres bl.a. på bogmessen i Bella Centeret 9.-11. november 2012 på Nyt Nordisk Forlag Arnold Buscks stand C4-001.

Bogens fotografier og fortællinger er resultat af projekt ”Sygeplejersker fotograferer fagidentitet” i Dansk Sygeplejeråd, Kreds Midtjylland. Det bærende spørgsmål bag projektet var: Hvad vil gennem kameraets linse vise sig at blive de centrale motiver, når sygeplejersker selv skal udtrykke deres faglighed?

”Når jeg ser bogens mange fotografier, mærker jeg sygeplejerskers stolthed over og glæde ved vores faglighed,” udtaler Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd.

”Det lover godt for den fortsatte udvikling af sundhedsvæsenet, som også sygeplejersker skal være en del af. De 11 sygeplejerskers bud på spørgsmålet ’Hvis jeg var sundhedsminister …’ vil være et godt sted at starte, når fremtiden skal formes.”

Else Kayser, kredsformand, Dansk Sygeplejeråd, Kreds Midtjylland fremhæver, at som sygeplejerskernes faglige organisation ser DSR det som en væsentlig opgave både at bidrage til, at omverdenen får kendskab til sygeplejerskers kunnen og indsats, og at sygeplejerskerne selv får mulighed for at reflektere og diskutere faget og fagets fremtid.

”Det er vores håb, at både borgere, patienter, pårørende og politiske beslutningstagere – og sygeplejerskerne selv – gennem denne bog kan få indblik i dele af sygeplejens omfattende og nuancerede faglighed.”

Sammen med sygeplejerskernes fotofortællinger rummer bogen portrætterende tekster skrevet af bogens redaktør Ditte Scharnberg. Fotograf Jonna Fuglsang Keldsen har været tilknyttet projektet og har indfanget de fotograferende sygeplejersker på deres arbejdspladser. Portrætterne udgør sin egen fotografiske fortælling i bogen.

De 11 fotograferende sygeplejersker er:

Camilla Lykke Jensen (Onkologisk Ambulatorium, Regionshospitalet Herning),
Karen Berntsen (Hammel Neuro­center),
Kirsten Thomsen (Ringkøbing-Skjern Kommune),
Maria Ehlert (Omsorgshotellet Vikærgården, Aarhus),
Claus Sørensen(Hjertemedicinsk Afdeling, Aarhus Universitetshospital, Tage-Hansens Gade),
Hanne Junker Dinitzen (Røntgenafdelingen, Regionshospitalet Holstebro),
Mariann Grann (Hospice Djursland),
Bettina Stahl Søvang (Anæstesiologisk Afdeling OP, Regionshospitalet Holstebro),
Jesper Grønlykke (Akutafdelingen, Regionshospitalet Randers),
Heidi Simonsen (Sundhedsplejen, Randers Kommune),
Birgitte Christensen (Socialpsykiatri, Silkeborg Kommune).

Herunder set lidt billeder fra Receptionen som foregik i Vejlsøhus, Silkeborg, hvor bogen blev præsenteret af Else Kayser, kredsformand, Dansk Sygeplejeråd, Kreds Midtjylland og Redaktør Ditte Scharnberg.

Jesper Grønlykke Skrevet af:

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*