Bryllupsfotograf for Stine og Hans-Henrik

Lørdag den 16/6 – 2012 var jeg bryllupsfotograf for Stine og Hans-Henrik. Jeg mødte op ved Borup Kirke i Helsted kl 13 så jeg havde tid til at forberede lidt inden brylluppet skulle stå kl 14. Jeg fik dog et mindre shock ved ankomst til kirken for parkeringspladsen var allerede fyldt, med hastige skridt og bankende hjerte kunne jeg heldigvis konstatere at det ikke var mig der var ved at komme for sent, men blot en fest i det nærliggende forsamlingshus der fyldte op på parkeringspladsen.

Jeg tog billeder som gæsterne ankom, desværre var der ikke meget naturligt lys, så jeg skruede godt op på ISO’en – heldigvis håndtere mit Nikon D7000 den høje ISO fornemt. Jeg havde fået lov at fotografere under selve vielsen, hvilket ellers ofte er forbudt, de billeder tog jeg fra midten af kirken og zoomede godt ind, hvilket igen udfordrede mig på lukketider og ISO. Herefter kom det til lykønskningerne uden for, riskast og champangne i det gode vejr.

Jeg sluttede af på Amstrupgaard i Ulstrup med at lave de officielle bryllupsbilleder, et par enkelte fra kageskæringen og et fælles gruppe billede af de deltagende gæster. Herefter gik turen hjem med ca. 750 rå-billeder hvoraf ca. 100 fik en ekstra tur i redigeringen i Lightroom og Photoshop. I Lightroom brugte jeg nogle presets jeg havde lavet op til shoot’et så jeg nemmere kunne få billederne igennem redigeringen. Photoshop var knapt så meget på banen i denne omgang, det blev kun brugt til fjernelse af forstyrrende elementer i billledet. Leveringen af billederne til brudeparet faldt på hele 3 DVD skiver, og en samlet datamængde på over 12,5 GB. I Kan se nogle af billederne herunder og lidt flere i galleriet.

Jesper Grønlykke Skrevet af:

3 Comments

 1. 18. juni 2012

  Godt indlæg, som også giver et godt indblik i nogle af de uforudsete situationer man ofte kan opleve som bryllupsfotograf, hvor man ikke får en ekstra chance til at få billederne taget, og hvor nerverne (også for fotografen) ofte kan være udenpå tøjet. Godt at man kan booste ISO, når situationen byder det.

  Men rigtig flot resultat – og en imponerende datamængde du fik sendt afsted til brudeparret!

  Folk bliver tit overrasket over hvor flotte tonede s/h billeder kan være. Det er en rigtig flot konvertering du har lavet, som giver billederne et pænt varmt skær.

  Godt arbejde Jesper!

 2. 19. juni 2012

  Hej Peter,

  Mange tak for din kommentar til mit indlæg, det var dejligt med lidt respons, TAK. Ja, man kan godt lidt mærke nerverne lidt når man er til bryllupsshoot, alt skal bare virke og det skal virke første gang, her er der ikke tid til ekstra billeder eller at prøve sig frem med kameraet.
  Jeg er så glad for mit Nikon D7000, hvor jeg gang på gang bliver overrasket over hvor godt det håndtere høje ISO værdier, det skyder iso1000-1600 uden at det er specielt kornet på billedet – fantastisk. Datamængden er bare stor… kameraet skyder 16 megapixel, og brudeparet fik alle rå billeder (konverteret til jpg) + redigerede + en lille version af alle billederne til brug på nettet – så det fyldte lidt.
  Jeg lavede forskellige konverteringer af de billeder jeg “redigerede”, brugte lidt retro farver, og en varm sort/hvid som jeg bruger specielt til romantiske billeder – hurra for presets i Lightroom.

  Tak igen Peter for din kommentar, den er værdsat !

 3. 21. juni 2012

  Hej Jesper,
  Fantastisk flotte billeder af et fantastisk og flot (smukt) brudepar.
  Synd, at du fik et mindre chok over at se alle bilerne på parkeringspladsen foran kirken, meeeen du var der i god tid og fik “skudt” nogle flotte billeder foran og i kirken og ikke mindst i haven på Amstrupgård.

  Mange hilsner fra brudens mor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*