Redigering eller ej ?

I dag bliver mange billeder, der bliver taget af fotografer og private, manipuleret i større eller mindre grad. Jeg bruger naturligvis også manipulation af mine billeder, det er på mange måder det moderne ord for mørkekammer, det er her billederne få lidt ekstra farve, kontrasten øges og objekter der irritere øjet fjernes. I de seneste år er der dog set eksempler på billeder hvor modeller og omgivelserne er manipuleret i en grad der gør dem komiske at se på. Der er derfor kommet mere fokus på at bruge Photoshop på en måde hvor modellerne ikke redigeres til ukendelighed. Jeg forsøger at bruge Photoshop således at det hjælper med at fremhæve billedes naturlige skønhed, det kan gøres ved at fjerne grene, lamper, give billedet en mere varm toning, gøre kanterne i billedet utydelige, fjerne urenhed og mere, eksempler hvor jeg har brugt Photoshop kan ses herunder og der er flere i galleriet.


Her er en liste med for og imod brugen af Photoshop

For Photoshop

Photoshopping er kunst.
Æstetisk tiltalende billeder er behagelige at se på.
Det kan gøre dårlige og undereksponerede fotos brugbare.
Billedets oprindelige skønhed fremhæves yderligere.
Fjernelse af pletter, rynker og bumser gør billedet mere smigrende.
Redigering af fotos er sjovt.
Portrætter, skulpturer og malerier af mennesker har igennem fortiden ofte vist et idealiseret billede, nu gøres det blot digitalt.

Imod Photoshop

Oprigtigheden ved billedet forsvinder når det redigeres.
Det skaber en falsk og urealistisk kropsopfattelse.
Ser man kun perfekte modeller på drastisk retoucherede billeder kan det sænke ens selvværd, forårsager spiseforstyrrelser og opbygge et unødvendigt pres for at ligne de manipulerede idealer.
Reklame gør brug af retouchering og redigering til at manipulere vores opfattelse og ønske.
Redigering er besværligt og tidskrævende.


Fotografer – Fortæl det åbent

Den bedste måde at fortælle folk, at stort set alle billeder (og film) er retoucheret i dag er ved at tale åbent om det. Mange unge og tech-folk ved det allerede. I tider med smartphones, Photoshop, Instagram & Co og det faktum, at enhver smartphone har et anstændigt kamera har det aldrig været nemmere at lave godt udseende fotos.

Vær kritisk

Udvikle et kritisk øje, hvad der er blevet gjort ved billedet. Sammenlign produkt billeder med det rigtige produkt til at se forskellen. Modeller er ofte smukke, men er ikke så perfekt som de ser ud på deres fotos. Hver dag skal du minde dig selv om at, du er smuk præcis som du er.


Udnyt det selv

De kendte og modellerne gør det, så hvorfor ikke selv gøre det godt på billeder ? Du skal ”blot” lave store billeder af dig selv også! Spørg en god ven eller en professionel fotograf. Tilmeld dig til en fotograferings klasse, en fotoklub eller start din egen mode blog. Lær mindst et seriøst fotoredigeringsprogram at kende, såsom GIMP, Photoshop (Elements), Lightroom eller Corel PaintShop Pro.

Teksten siger det allerede, jeg foretrækker det mere naturligt look, men elsker også at tone farverne og redigere lidt i mine billeder. Vær kreativ, lege, men prøv ikke at overdrive det. Alt der skinner er ikke guld.

Tak til Miss Viki Secrets for inspiration. Link.

Jesper Grønlykke Skrevet af:

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*